2011. február 1., kedd

a február első napjai...

Hétfő: nagyon könnyen felkeltem, pedig 1 óra volt mire elaludtam. Kati reggel összecuccolt, majd kocsival elvitt minket az oviba. Legközelebb csak szerdán látom. Délelőtt 11-re mentem dolgozni, a 3 óra alatt most csak hét rendelésünk volt, elég jól megy már - azt mondhatom. Mindent megértek, próbálok odafigyelni, hogy mindenki elégedett legyen velem. Érdekesnek találom, hogy - nekem ugye ott ingyen lehetne enni és inni -, de akármennyire is kínálgatnak, hogy igyak egyek ami csak jól esik, nem kell. Egyszerűen ott vagyok a jobbnál jobb tészták, burgerek, pizzák, desszertek világában és egyiket sem kívánom. Na jó, ittam egy spezi-t... :P Furcsa dolog ez a vendéglátás, de nagyon örülök neki, hogy egy kicsit ebbe is betekintést nyerhetek. 2 óra után jöttem el, de éppen elhúzott előttem a vonat, szóval 20 percet vártam még. Közben nagyon sok galamb meg madár odajött (az állomás a tó mellett van) és jött egy vonat, a madarak megijedtek...és és és...egy galambot "elütött" a vonat, jobban mondva sikerült neki csapódnia...és ott vergődött szegény, 3 méterre tőlem...úgy sajnáltam :( aztán ez tartott 5 percig, majd továbbrepült én pedig fellélegeztem, hogy nem történt komolyabb baja :D
Hazaértem, majd felszolgáltam magamnak a mennyi rakott krumplit, amit Tündi adott vasárnap...


Délután fiúkkal játék, robotkészítés, lego, színezés, minden ami csak létezik. Gyorsan este lett, jött apuka, beszámoltam neki a munkámról, mondta, hogy kedden reggel nem fél 6-kor megy dolgozni, szóval ő kelti fel a fiúkat. Ezazzz!!! :) Ez az a dolog, amit soha semmilyen körülmények között nem szeretek csinálni. Egyik sem akar felkelni, nyűgösek, Felix majdnem minden reggel sír, hogy ugyan már neki fél 8-kor kelnie kell :O Másrészt viszont ha én vagyok velük, akkor nincs az, hogy a reggeli fél órásra nyúlik meg még legoznak reggel stb...ha végeztek, akkor irány a fürdőszoba, készülés, legkésőbb 8-kor már úton vagyok Felix-szel (mikor Kati itthon van, akkor úgy esünk be az oviba fél 9 után...)

Kedd: Uwe itthon volt, a reggeli 3/4 órásra nyúlt...szép :) de legalább nem én keltettem őket, egyébként ő is rohant és Robin is, szóval... :D Az oviba olyan gyorsan ott lettünk, mint még soha. Köszönhetem ezt annak a két egyednek, akik voltak olyan rendesek, hogy a kutyájukat éppen akkor vitték sétálni. A kutyák persze egymásnak akartak esni, kicsi a nagynak, nagy a kicsinek, mondanom sem kell, hogy ez Felixnek mennyire tetszett, végigrohanta az utat az óvodáig :D Volt nagy öröm.
Ami engem illet, hamar megkajáltam miután hazaértem és elindultam a vonatra. Münchenbe mentem, mert le szerettem volna vásárolni az utalványt, amit kis "családomtól" kaptam karácsonyra. Nos, a vasúton jutott eszembe, hogy úristen, február van és én nem hoztam magammal még a februári havi bérletem...:S Gyorsan jegyet akartam venni, érintős az a bigyó, de semmire sem ragált pedig még enyhén ütögettem is...aztán annyiban hagytam a dolgot. Mondom magamban, most vagy megúszom, vagy kimagyarázom, vagy megbüntetnek. Végigstresszeltem az utat, Marienplatzon akartam leszállni. Előtte jött a Karlsplatz, óóó minden oké...na persze...akkor jött az ellenőr. Magabiztosan odaadtam a bácsinak a bérletem, elhatároztam, hogy majd eljátszom, hogy "te jó ég, észre sem vettem, hogy már február van!"...de nem kellett szerencsére, megköszönte és továbbállt. Ezek szerint itt is ér az, hogy még a következő hónap elején is jó a bérlet (ezt nem tudtam). Aztán elmentem a Replay outlet-be, nem volt nehéz megtalálni, előtte nap megnéztem már, hogy merre is kell menni. Itt egyébként még nem volt olyan, hogy valamit ne találtam volna meg elsőre. Nos, Katiéktól kaptam ugye karácsonyra egy vásárlási utalványt, annyira rendesek - de ezt persze nem győzöm hangsúlyozni. Az üzlet hatalmas volt, szerintem volt kb 1000 féle farmer, felsők, kabátok, kiegészítők stb. Azt mondanom sem kell, hogy 30-50%-os "sale" volt :D Egy halom nadrág 10 eurób került/kerül, igen, replay farmer...meglepődtem azért. Vettem egy farmert és egy felsőt, de a felső is úgy volt, hogy 65 euróról 30-ra "lenyomva". És még így is maradt 30 euróm, szóval azt majd tavaszra tartogatom, ha már ennyire bejön ez a bolt... ;)
2 órára itthon is voltam már, ebéééd, betoltam a pofimba a kis dörgicsei (zacskós) csibelevest (igen, most elég "jól élek" a héten)...a kanalat röhögtem, hogy csillog :D...


...majd elmentem Felixért az oviba. Miután hazaértünk bekapcsoltam az új kedvencem (Milk and Sugar: Hey című számát), Felix müzlit majszolt, közben pedig dúdorászott. Nagyon bejött neki ez a "buli hangulat", miután hazaért Robin kórusban kezdték el. Rá 20 percre megérkezett Adriano - ő minden kedden és pénteken jön és itt van, amíg nem megyünk ping-pongozni - és beültek a tv elé Wii-t játszani...(fél óra!)
És azóta is ott ülnek, rendületlenül bámulják a tv-t és olyan nyugi van, hogy az hihetetlen :) Megyek és összepakolom a "tesi cuccaikat", 6kor ping-pong...

Majd jelentkezem, most ennyi!

Üdv Mindenkinek, meg puszi is :D

2 megjegyzés:

  1. Vivi, szerencséd volt a bérlettel :) Nincs ráírva apró betűkkel a hátoldalra a lejárati ideje?
    Már lehet hogy kérdeztem, de a host anyád - Kati - magyar származású? Vagy csak a beceneve "magyaros"? :)

    VálaszTörlés
  2. Hatalmas mákom volt:) Nem, nincs ráírva nagyjából semmi, csak az, hogy 2011 és a hónap, plusz itt nem olyan szigorú mint otthon, hogy névre szóló meg minden, annak adom oda akinek akarom és ő is oda megy vele ahova csak akar...ez tetszik nagyon!;)
    Sokan kérdezik, hogy magyar-e!? Nem, nem az :) Kérdeztem tőle, hogy tisztában van e vele, hogy magyar neve van, mondta, hogy igen. Egyébként furcsa, mert ez mégcsak nem is a beceneve, a teljes neve Kati Rittberger, semmi rövidítés. Oké, persze nem így magyarosan hívom soha, valahogy úgy ejtik h "Káti" :D no, bocsi ha érthetetlen voltam... :)

    VálaszTörlés