2010. december 20., hétfő

Az utolsó napok 2010-ben, Németországban

Sziasztok!

Tudom, hogy 2 hete nem jelentkeztem már...de az az igazság, hogy a múlt héten semmi izgalmas nem történt és a múlt hétvégém is elég nyugis volt. A hétköznapok nagyon gyorsan elteltek, anyuka és apuka szerdán nem voltak itthon, karácsonyra vásároltak, Robin focizni volt, Felix és én pedig sétáltunk, mutatott egy házat itt Pöckingben, ilyen 10 éves történet, ki van világítva az egész, különböző alakok vannak és minden mozog.
Ping-pongozni voltam velük kedden és pénteken is, de szinte soha nem Robinnal játszom, általában szól valami felnőtt, hogy ugyan játszak már én is :D aztán tanítgatnak meg minden, nagyon jó fej mindenki! :)
Szombaton Orsival voltam egész délután, városban sétálgattunk, nézelődtünk, aztán megittunk egy sört és hazajöttünk :)
Minden péntek és szombat este arra jövök haza, hogy az egész házban citrom illat van, Kati és Uwe állandóan szaunáznak...;D ha visszajövök januárban, akkor már tényleg megmondom nekik, hogy mutassák meg, hogy működik! :)
Vasárnap Tündihez mentem ebédre, délután 4 körül értem haza, aztán pihengettem már csak.
Nos ezért írtam az elején, hogy nagyon nem történt semmi azon a héten...:)

A múlt hetem viszont nagyon jó volt! Kedden volt egyik barátnőm, Klau szülinapja, fel is hívtam és annyira jó volt hallani a hangját, mondták, hogy mennyire várnak már (jól esik):$...és én is azt, hogy lássam őket!!!
Aztáááán...rengeteg hó esett, minden nap havat lapátoltam, otthon sohasem én csináltam, de itt nagyon megszerettem. Kati mondta is, hogy ezzel nagy terhet veszek le a vállukról, mivel hazaesik este és szinte semmi kedve már havat hányni :D
Szerdán és csütörtökön Münchenben voltam, sikerült minden ajándékot megvennem (szerintem életemben nem vettem még ennyi mindent karácsonyra), de azóta már be is van csomagolva minden és alig várom, hogy mindent odaadjak mindenkinek! :$:)
Pénteken volt a nyelvsuliban az utolsó nap. Karácsonyoztunk. :) Mindenki vett valami apróságot, ezeket felcímkézték és számokat párosítottak mindenhez, majd húznunk kellett és egy asztalnál mindenki kikereshette a saját számát/ajándékát! Én A maszk c. filmet kaptam meg, angolul és németül...:) Mindenki hozott kis apróságot, volt egy csomó süti, édesség (tipikus német cuccok), Kinderpuncs, forralt bor, tea, kávé...aztán énekeltünk, beszélgettünk, mindenki elköszönt...sokan már azt hiszem haza is mentek "vakációzni"! :) De így összességében nagyon jó hangulatban telt az egész! Hiányozni fognak, amíg otthon leszek!:P
Este Kati vacsoránál mondta, hogy még át kell gondolnia, hogy tud kivinni engem csütörtökön a reptérre. Meglepődtem, mivel eddig fel sem merült, hogy kivisz és azt hittem, hogy majd vonattal kell mennem. De azt mondta, hogy azért oda nem olyan egyszerű kijutni és ugye mivel először fogok repülni, megmutat mindent és szeretne ő is ott lenni! Gondolom fél, hogy eljátszom a  Reszkessetek betörőket és máshol kötök ki! :P:P Na jó, csak viccelek ám! :D De rendes tőle nagyon!
Aztán péntek este "be is költöztem" Krisztihez Münchenbe. A Gastcsaládja elment az Europa Parkba egész hétvégére és megengedték, hogy nála aludjak. Késő este értem csak oda, megmutatta a házat, filmeztünk, beszélgettünk...és fél 4 lett mire elaludtunk:)
Másnap délelőtt keltünk és rakott krumplit csináltunk, annyira finom lett, hogy hihetetlen, na és persze jó volt már valami magyarosat enni :P Furcsa is volt, hogy nem itthon voltam és még a környéken sem láttam tésztát :D Délután megnéztük a Megasztár döntőjét, majd Andi hívott minket, hozzá mentünk az esti buli előtt készülődni. Előtte beugrottunk Krisztivel a Real-ba, vettünk pezsgőt, rágcsát, valamint Jäger-es promóció volt, bejáratnál kaptunk egy papírt és egy pultnál kérhettünk ingyen Jägert. A pultnál kérdezi a csaj, hogy mivel kérjük?!:O Elkezdte sorolni, hogy forró csokival, narancslével, vízzel...meg még sorolt vagy 3 dolgot...mi meg csak néztünk, hogy most akkor mi van?!:D Végül forró csokival kértük, tettek rá tejszínhabot is és egy narancssárga bögrében kaptuk, amit el is hozhattunk (egyre több ilyen ingyen Jägeres cuccom van már:P)
Egyébként a Jäger forró csokival nagyon finom, most ittunk így életünkben először, új volt, de mindenkinek ajánlom!;) A pénztárnál mögöttünk a sorban 3 magyar pasas állt, odapillantottunk a kocsijukra, és 8 üveg nagy Jäger volt benne meg valami 3 karton sör, szerintem nagy buli volt készülőben :D:D...6 óra körül odaértünk Andihoz, készülődtünk, beszélgettünk meg ahogy ez lenni szokott...:) Éjfél körül indultunk el 35 millimeter-be (itt dolgozik Andi barátja, de erről szerintem írtam már). Eredetileg más helyre akartunk menni, de 35 mm-ben annyira jó buli volt, hogy úgy döntöttünk maradunk! Ittunk bacardi colát és tequilát még, megismerkedtünk kuvaiti pasasokkal, de ilyen idősebbek voltak, nem beszéltek németül, kicsit örültem is a fejemnek, hogy megcsillogtathattam az angol "tudásom"!:$:$ Táncoltunk, nagyon jól éreztük magunkat!
Később odajött hozzánk 2 olasz srác beszélgetni, kérdezték honnan jöttünk és amikor válaszoltam akkor elkezdték kiabálni, hogy BALATON! :D Aztán egész végig ezt mondogatták, amúgy nagyon jó fejek voltak!:P 4 óra körül Norbi végzett a munkával, aztán hazamentünk mindannyian. Vasárnap 11 óra körül kelés, megettük még a maradék rakott krumplit:P, aztán készülődtem haza, Kriszti pedig ment néptáncolni, fellépésük volt. Itthon elmeséltem a családnak, hogy milyen volt a hétvégém, ők szintén meséltek. Voltak síelni már, megint Plätzchen-t sütöttek...szóval semmi extra dolog!:) Elvonultam, akkor csomagoltam be az ajándékokat, aztán pihengettem már csak.

Anya otthon megvette a jegyem visszafelé a vonatra. De minden telítve van, alig kapott már. Ezért úgy alakult, hogy január 9-én jövök vissza a fél 11-es vonattal Győrből. Ez azt jelenti, hogy nem érek ide, mire kezdenem kellene a munkát, de megbeszéltem a családdal, hogy ha kell akkor vetetek másik jegyet...és nagyon rendesek voltak, azt mondta Kati, hogy ebből ne csináljak ügyet, nincs semmi gond, elkészíti Felixet és a reggelit is. Sőt, ha nem akarok éjjel utazni, akkor akár jöhetek hétfőn is! :O De maradok a fél 11-es vonatnál:)...ez is megoldódott!Egyébként így elgondolkodtam, hogy majd mi lesz ha nem leszek itt 2 hétig!? Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy annyira nélkülözhetetlen vagyok, de pl. a két kissrác jövő hétfőtől péntekig sí - és snowboard tanfolyamra fog járni. Minden reggel fél 8-ra kell a busznál lenniük, Katinak fél 7-kor minimum fel kell kelnie (ami neki is nehezen megy), reggelit az asztalra tenni, Felixet kirángatni az ágyból (alapesetben is 3/4 8-kor kel minden nap)...így ebbe belegondolva, nem lennék a helyében! És lehet, hogy én nem vagyok normális, de nem kelteném fel a gyerekeket még a szünetben is hajnalok hajnalán...másrészről meg valahova "küldenie" kell őket, mivel nem leszek itt, ők pedig dolgoznak...szóval, bonyolult ez nagyon. De megnézném őket egy kamerával, amíg nem leszek itt! :P

Nah azt hiszem, hogy mára befejezem...szerdán még jövök egy "utolsó" bejegyzéssel, aztán lezárom itt az utolsó napjaimat az évben...:$:(

Jók legyetek, már tényleg csak néhány nap és TALÁLKOZUNK!!!
Millió puszi mindenkinek :*:*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése